• ONDERZOEK
  • PLAN OPSTELLEN
  • BEGELEIDEN EN STROOMLIJNEN

Zo doet Vipac dat! Maak kennis met onze werkwijze

De komende maanden stippelen we graag uit hoe we te werk gaan tijdens onze projecten. Als productiebedrijf zijn er vele stappen die correct moeten worden doorlopen om processen te stroomlijnen. Vipac heeft hier een speciale aanpak voor. Samen met u maken we een plan en voeren deze succesvol uit. Lees meer over onze werkwijze in de komende zes blogs.

Stap 1: Vaststellen van het probleem

Als productiebedrijf heeft u te maken met retourstromen van goederen, spoedorders en uiteraard voorraad. Wanneer medewerkers misgrijpen of veel moeten zoeken kost dat tijd, geld en kwaliteit. Met een kort bedrijfsonderzoek en op basis van jarenlange praktijkervaring weten de experts van Vipac de vinger op de zere plek te leggen. Het probleem bestaat vaak uit meerdere aspecten.

Stap 2: Opstellen van het plan

Het bepalen van een tijdsvolgorde is een fundamenteel element in het plan. De prioriteiten en focus moeten helder zijn voor alle betrokkenen. De data-analyse is tevens een belangrijk onderdeel van het plan. Hierin wordt een indicatie afgegeven van de grootte van het probleem, inclusief alle onderliggende elementen. Voor de klant biedt dit veel inzicht in de huidige stand van zaken.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Vraag een gesprek aan via bijgaand formulier en we nemen contact met u op.

"Vipac werkt volgens een ‘meer stappen plan’. Elk probleem kent vele kleine uitdagingen die eerst overwonnen moeten worden."

Martin Vink

"Cijfers zeggen waar het op staat. Een data-analyse is van enorm belang wanneer een bedrijf op zoek is naar een optimalisatieslag."

Martin Vink

"Het bedrijf en de medewerkers moeten achter het plan staan. Het is belangrijk dat iedereen dezelfde visie heeft."

Martin Vink

“Met gesprekken en data-analyse komen we tot de kern van het probleem en kunnen we aan de slag.”

Vraag een informerend gesprek aan

Stap 3: Doorspreken van het plan

Nadat de directie heeft besloten om over te gaan tot actie en verbetering, worden de beschikbare medewerkers aangesteld. Er moet een team gevormd worden om het plan uit te voeren. Het is belangrijk om met elkaar effectief aan de slag te gaan. Het afdekken van risico’s, zoals gebrek aan tijd en kwaliteitsverlies, zijn één van de pijlers in onze aanpak.

Stap 4: Begeleiding en coaching

Een logistiek probleem is niet van de ene op andere dag opgelost. Niet voor niets wordt er gewerkt met een ‘meer stappen plan’. Er zijn nu eenmaal veel kleine stapjes nodig om tot het grote doel te komen; besparing van kosten, tijd en ruimte. Gedurende het verbeterproject wordt er constant geanalyseerd, aangestuurd en verbeterd.

Stap 5: Oplossen van het probleem

Veelvoorkomende verbeterpunten bij klanten zijn de magazijninrichting, het stroomlijnen van de logistieke processen en het verbeteren van de service. Onze onafhankelijke kijk op uw bedrijf geeft nieuwe inzichten en een frisse blik op de huidige stand van zaken. Bij een nieuwe manier van werken hoort ook een nieuwe manier van denken.

Stap 6: Het effect meetbaar maken

De logistiek modelleren en verbeteren is het uitgangspunt van Vipac. Ingewikkelde knelpunten vereenvoudigen en oplossen zorgt voor een gestroomlijnd proces. Ook nadat het project is afgerond, blijft het bedrijf nieuwe resultaten boeken. Het doorwerkeffect ontstaat wanneer het weer duidelijk is waar welke verantwoordelijkheid ligt en de medewerkers zodanig zijn opgeleid dat zij zelfstandig verder kunnen.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Vraag een gesprek aan via bijgaand formulier en we nemen contact met u op.

Stap 6: Het effect meetbaar maken

VIPAC-Stap-6-Het-effect-meetbaar-maken-1.jpg23 aug De logistiek modelleren en verbeteren is het uitgangspunt van Vipac. Ingewikkelde knelpunten vereenvoudigen en oplossen zorgt voor een gestroomlijnd proces. Door het inplannen van diverse ... lees verder

Stap 5: Oplossen van het probleem

VIPAC-Stap-5-Oplossen-van-het-probleem-2.jpg26 jul Al vrij snel nadat het project van start is gegaan, kunnen de eerste resultaten gemeten worden. Binnen enkele maanden zijn de eerste geldbesparingen en kwaliteitsvoordelen zichtbaar. Denk maar ... lees verder

Stap 4: Begeleiding en coaching

VIPAC-Stap-4-Begeleiding-en-coaching-1.jpg28 jun Door de aandacht te focussen op het logistieke proces en de medewerkers zelf, ontstaat er al snel een slimme samenwerking. Dit is nodig om tot het juiste resultaat te komen. Samen met de ... lees verder

Stap 3: Doorspreken van het plan

VIPAC-Stap-3-Doorspreken-van-het-plan-1.jpg31 mei Na een kort bedrijfsonderzoek, ruwe strategische schets en het voorbereiden van de data-analyse volgt het doorpreken van het plan met de directie van het bedrijf. Het start allemaal met de juiste ... lees verder

Stap 2: Opstellen van het plan

VIPAC-Stap-2-Opstellen-van-het-plan-2.jpg03 mei De data-analyse is een belangrijk onderdeel van het plan. Hierin wordt een indicatie afgegeven van de grootte van het probleem, inclusief alle onderliggende elementen. Voor de klant biedt dit veel... lees verder

Stap 1: Vaststellen van het probleem

VIPAC-Stap-1-Vaststellen-van-het-probleem-2.jpg05 apr Productiebedrijven kennen veel dezelfde logistieke problemen. Vaak zijn die problemen gerelateerd aan de inkoop, het voorraadbeheer en de organisatie daarvan: misgrijpen, voorraadverschillen en ... lees verder

Scroll naar boven