• OB-header-vervolgpagina-2.jpg

« Terug

In control: vindbaarheid materiaal

vindbaarheid materiaal_vipac1.jpg01 apr

Ervoor zorgen dat alle materialen makkelijk vindbaar zijn en dat de fysieke voorraad op het terrein overeenkomt met de online voorraad. Zo gedaan toch? Dat klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Als productiebedrijf moet er snel geanticipeerd worden op bepaalde situaties, zoals een storing of defect in het productieproces. Dan moet het materiaal direct vindbaar zijn. Lang en ingewikkeld zoekwerk heeft een negatieve invloed op de snelheid van het herstelwerk.

Orde scheppen

Alle onderdelen moeten een eigen locatie hebben in het magazijn en voorzien zijn van een duidelijk label. Het product is gekoppeld aan een heldere omschrijving in de database die goed onderhouden is. Niet in control zijn van uw logistieke proces brengt risico’s met zich mee op het gebied van tijd, kwaliteit en geld. Minimaliseer deze risico’s door een goed overzicht van uw materiaal.

“Goed georganiseerd en vindbaar materiaal draagt bij aan een gestroomlijnd logistiek proces. Vipac ondersteunt met artikelbeheer, artikeldata analyseren en medewerkers trainen.”

Neem contact met vipac op

Kwaliteitsverlies materiaal

Slecht vindbaar materiaal kan tevens impact hebben op het onderhoud, de opslag en werking van het product. Een slordige, slecht onderhouden voorraad zorgt voor onvoldoende overzicht. Materialen zijn niet gelabeld of liggen op de verkeerde plek. De tijd die u steekt in een onbegonnen zoektocht, kunt u beter besteden. Vipac ondersteunt in het stroomlijnen van uw logistieke proces.

Data analyses

Door het analyseren van artikeldata en een dwarsdoorsnedenonderzoek zorgt Vipac voor inzicht en orde in het bestel- en logistieke proces. Trends, patronen, knelpunten en mogelijke bronnen van de problemen worden zichtbaar. Vanuit daar kunnen vragen geformuleerd worden voor verder onderzoek naar overvloedige of onvoldoende voorraad.

Neem contact met vipac op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven