• OB-header-vervolgpagina-2.jpg

« Terug

In control: beschikbaarheid van materiaal

beschikbaarheid van materiaal_1.jpg27 mei

Wanneer het interne ICT-systeem aangeeft dat materialen voorradig zijn, gaan uw medewerkers uit van deze informatie. In de praktijk komt nog te vaak voor dat zij misgrijpen en een product niet beschikbaar is op een moment wanneer het (urgent) nodig is. Het voorraadsysteem, maar ook de kwaliteit van het magazijn, ingestelde bestelparameters en voorraadtellingen dragen bij aan een goed functionerend voorraad- en bestelproces. Materiaal moet op het juiste moment beschikbaar zijn.

Optimale betrouwbaarheid

In een lopende opdracht voor Alco Energy, een bioraffinaderij in Europoort Rotterdam, heeft Vipac de vindbaarheid en beschikbaarheid van materiaal geoptimaliseerd. Wanneer medewerkers op zoek gaan naar materiaal, moet het voorradig, goed vindbaar en in optimale staat zijn. Middels het verbeteren van voorraadbeheer en voorraadbetrouwbaarheid vindt optimalisatie plaats.

“Een goede organisatie, hoge betrouwbaarheid en bewustwording creëren bij de medewerkers. Vipac streeft naar een harmonieus systeem met een betrouwbaarheid van boven de 95%.”

Neem contact met vipac op

Richting oplossing

Het bestelproces inzichtelijk maken, processtappen uitschrijven en een probleemanalyse uitvoeren, zorgen samen voor een goede indicatie voor mogelijke oplossingen. Niet alleen worden op systematisch niveau veranderingen doorgevoerd, ook bij de medewerkers zelf wordt meer bewustwording gecreëerd. Via op maat gemaakte trainingen en begeleiding worden medewerkers opgeleid.

Duurzame aanpak

Het aanpassen en verbeteren van de ingangscontrole in het magazijn, goederenontvangst en bestelparameters zorgen voor direct resultaat. Afhankelijk van de situatie en probleemstelling kan Vipac een analyse uitvoeren op de huidige conditie van het bestel- en logistieke proces. In samenwerking met de beschikbare medewerkers wordt een duurzame oplossing gevormd.

Neem contact met vipac op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven