• OB-header-vervolgpagina-2.jpg

« Terug

In control: logistieke bestelproces

logistieke bestelproces_2.jpg16 sep

Productiebedrijven hebben te maken met een logistiek bestelproces. Op tijd bestellen en uw voorraad op niveau houden is erg belangrijk. Problemen die kunnen ontstaan bij verlies van control over het bestelproces en voorraad, zijn onder andere: materiaal niet aanwezig (misgrijpen) en kwijtraken van wisseldelen bij reparaties. Het is dus van belang om de inkoop en het bestelproces op orde te brengen. Dat begint bij inzicht en analyseren van de geconstateerde problemen.

Snelle reparatie

In het geval van een reparatie wilt u de tijd die u eraan besteedt, zo kort mogelijk houden. Van het constateren tot het verzenden en van de reparatie tot de ontvangst. Vipac zorgt voor een risicoanalyse, waarmee de hoeveelheid voorraad vooraf kan worden bepaald. Rekening houdende met tijd, geld, kwaliteit en mensen als belangrijke stakeholders.

“Op het moment van een reparatie of defect, wilt u zo snel mogelijk handelen en het probleem oplossen. Voldoende inzicht in het logistieke bestelproces ondersteunt u daarbij.”

Neem contact met vipac op

Bestelproces optimaliseren

Vipac werkt met verschillende oplossingen voor het logistieke bestelproces: inkoop en bestelproces op orde brengen, inrichten rapportages op openstaande bestellingen, grip op het revisieproces van wisseldelen. Zodoende kan het voorkomen dat niet alleen het magazijn, maar het gehele logistieke bestelproces opnieuw moet worden ingericht.

Samen in de keten

Voorafgaand aan het traject helpt bijvoorbeeld een zogeheten brown paper sessie, value stream map of brainstormsessie, bij het inzichtelijk maken van de huidige situatie en problemen. Samen wordt een passende en haalbare oplossing geselecteerd. Dit proces heeft niet alleen te maken met de medewerkers zelf, maar bijvoorbeeld ook met leveranciers en andere partijen.

Neem contact met vipac op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven