• OB-header-vervolgpagina-2.jpg

« Terug

Logistiek management is toepasbaar binnen alle sectoren.

VIPAC-logistiek-management-is-toepasbaar-binnen-alle-sectoren-1.jpg04 jan

Logistiek adviseur Martin Vink is gespecialiseerd in het inrichten van magazijnen. Hij heeft hier al jaren ervaring mee en richtte in 2012 zijn eigen logistieke bedrijf Vipac in Nieuwerkerk aan den IJssel op. “Magazijn optimalisatie is een investering. Het kost zowel tijd als geld. Maar wat nog veel meer geld en tijd kost is het stilleggen van een productieproces omdat je magazijn ongeorganiseerd is”, zegt Martin.

Productieproces professionaliseren

Vipac is zo’n zes maanden bezig met het optimaliseren van een magazijn. Maar dan zijn het voorraadbeheer, het gereedschappenbeheer en het artikelbeheer ook echt geprofessionaliseerd. Het werken in dit magazijn zal een stuk efficiënter, gemakkelijker en moderner zijn. De magazijnbeheerder kan de interne klanten, ofwel de productiemedewerkers, veel beter van dienst zijn. Ze kunnen doorwerken omdat de magazijnbeheerder precies weet waar welke gereedschappen en materialen liggen die nodig zijn bij het productieproces. Martin: “Al snel zal een bedrijf merken dat een geoptimaliseerd magazijn veel tijd, geld en ruimte bespaart.”

“Het is belangrijk dat de continuïteit van mijn bedrijf gewaarborgd blijft. Ook hoop ik een stuk of drie mensen in dienst te hebben zodat we nog meer organisaties kunnen helpen.”

Neem contact op..

Logistieke problemen oplossen

Het hele jaar door komen klanten bij Martin met de vraag of hij de logistieke problemen binnen hun bedrijf kan oplossen. Martin pakt die klussen graag aan. Hij wil zoveel mogelijk bedrijven van dienst zijn en efficiënter maken. Het komt echter weleens voor dat hij niet beschikbaar is, maar dan weet hij meestal een geschikte collega te vinden die dezelfde werkzaamheden kan uitvoeren.

Logistiek management

Martin hoopt in de toekomst een lichte groei door te maken met zijn bedrijf. “Het is belangrijk dat de continuïteit van mijn bedrijf gewaarborgd blijft. Ook hoop ik een stuk of drie mensen in dienst te hebben zodat we nog meer organisaties kunnen helpen. Wel is het belangrijk dat deze mensen allemaal zo nauwkeurig zijn als ik.” Daarnaast wil Martin een grotere verscheidenheid aan klussen op gebied van logistiek management. “Logistiek management is toepasbaar binnen alle sectoren. Naast de kapitaalintensieve industrie ben ik opzoek naar opdrachten binnen ander soorten organisaties.”

Neem contact op..

Beddenbezetting optimaliseren

Op dit moment is hij op de goede weg met een opdracht bij binnen een zorgorganisatie, waar hij de beddenbezetting gaat optimaliseren. “Er staan veel bedden leeg en dit kost de zorginstelling geld. Ik ga proberen uit te vinden hoe het komt dat er zoveel bedden leeg zijn, en hoe ik dit kan voorkomen.”

Neem contact op..

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven